Hajdú-Bihar, Bihar, Arad és Szatmár megyei fiatalok találkoztak április 21-én, csütörtökön délután a debreceni Partium Házban, ahol az ifjú alkotók irodalmi körének nyitóprogramjaként, műhely jellegű foglalkozáson vehettek részt. A jelen lévő debreceni, szatmári, aradi,  nagyváradi, nagyszalontai és borsi, szárnyaikat bontogató tehetségek az év folyamán több alkalommal is találkoznak majd határon innen és túl, ahol költők, szerkesztők közreműködésével vitatják meg egymás írásait. 
A fiatal alkotókat ezúttal a nagyváradi Újvárad irodalmi folyóirat – költőként is ismert munkatársai – Kemenes Henriette vezető szerkesztő, Ozsváth Zsuzsa webszerkesztő, illetve Szűcs László főszerkesztő, Szatmárból Elek György, a Szamos folyóirat főszerkesztője, Besenyődi Judit, a Szamos Diákirodalmi Kör elnöke, valamint Lovász Erzsébet, magyar irodalom szakos tanár mentorálta.
A résztvevőket Stanik István, a Magyar Házak szakmai igazgatója köszöntötte, aki elmondta: a Partium Ház külön programot indított, amelynek a célja a hasonló érdeklődésű magyarországi és külhoni alkotóközösségek létrejöttének és működésének támogatása. A program keretében már működik a partiumi fotóművészeti klub, a mostani találkozóval pedig elkezdi tevékenyégét az irodalmi kör is.
A műhely, rövid ismerkedő beszélgetést követően, a résztvevők felolvasásával folytatódott, majd az elhangzott alkotások szerkesztői értékelésével, elemzésével. Szóba került a kortárs irodalom jelenlétének helyzete a középiskolai irodalomoktatásban, a kulturális lapok szerepe, a tehetségek kibontakozásának a lehetőségei.
Az irodalmi kör az év folyamán további két alkalommal ül össze, a szervezők újabb résztvevőkre is számítanak, akik kellő bátorságot éreznek ahhoz, hogy a kör szűkebb nyilvánossága előtt felolvassanak verseikből, illetve prózai írásaikból. A további találkozókra az info@partiumhaz.hu, illetve holnap2015@gmail.com címen folyamatosan jelentkezhetnek a magyarországi és külhoni fiatal írók.
Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!