A nemzeti összetartozás napja és új köteteik apropóján június 4-én, 50 fős lelkes hallgatóság előtt „Belső térkép” címmel zenés, irodalmi pódiumestet és beszélgetést tartott a Partium Házban Tallián Mariann író és Lázár Balázs Bella István-díjas költő, a Ketten a versben művészeti formáció Artisjus-díjas színművészei.

Tallián Mariann és Lázár Balázs művészházaspár, sokoldalú alkotók. Mindketten többkötetes szerzők, Lázár Balázs DLA színész, költő, az SZFE oktatója, Tallián Mariann színész, író, publicista. A Ketten a versben elnevezésű művészeti formációjukkal határon innen és túl, művelődési központok, könyvtárak pódiumán, oktatási intézményekben lépnek fel, hogy a legkülönbözőbb korosztályok előtt népszerűsítsék a magyar klasszikus és kortárs irodalom kincsestárát.

belsoterkep HEIC

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Tallián Mariann A Szegények Fejedelme – II. Rákóczi Ferenc című történelmi regénye és a Törvényen kívüliek című történelmi novelláskötete, valamint Lázár Balázs Karantén(y)ek című verseskötete idézte meg, s helyezte új megvilágításba a fejedelem alakját és a trianoni traumát. A kötetek fő kapcsolódási pontja a nemzetünk megrendítő eseményeire a kegyelem koordinátarendszerében vetülő fény.

belsoterkep4

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!