Az UNESCO által elismert Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) május 11-i, Belfastban megtartott igazgatótanácsi ülésén hozott határozatot arról, hogy a nagyváradi Euro Foto Art Galériát a Szövetség új kiállító központjává választják.

Ezzel az 1990-ben Tóth István AFIAP fotóművész által alapított galéria, melyben eddig nem kevesebb, mint 570 nemzetközi fotókiállítást szerveztek, a világ 17. FIAP Kiállító Központja lett.

Jelenleg ilyen kiállítási központ Görögországban, Írországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Szerbiában, Szlovéniában és Törökországban (Európa); Kínában, az Egyesült Arab Emírségekben, Iránban és Ománban (Ázsia); valamint Argentínában (Dél-Amerika) működik.

A nagyváradi galériában az elmúlt években afrikai, ázsiai, ausztráliai, európai és amerikai fotóművészek mintegy 45.000 munkáját tekinthették meg ingyenesen az érdeklődők. Az ismert váradi fotóművész, Tóth István nem csak kurátora az itt megnyíló kiállításoknak, de menedzsere is galériának, ugyanakkor a képek kiállító térben való elhelyezését is saját maga végzi, csapatával.

A Galériát az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület működteti, mely a világon egyedüli regionális tagja a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségnek. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Bihar Megyei Tanáccsal együttműködve a kezdetektől megfelelő állandó helyet biztosít a kiállítások szervezéséhez, így a galéria Románia leghosszabb időn át működő állandó fotóművészeti kiállítótere.

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagjainak legutóbbi ülésén az új Nagyvárad-Románia FIAP Kiállító Központ igazgatójává Tóth Istvánt választották.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!