Augusztus 7-én, a nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagjainak egy csoportja, Tóth István AFIAP fotóművész vezetésével Debrecenben, a Partium Házban tett látogatást. A találkozó célja volt, hogy egyeztessenek a távlati tervekről és az idei esztendőben közösen megrendezendő programokról.

Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület és a Partium Ház 2019-ben kötött együttműködési megállapodást, az elmúlt időszakban több közös eseményt is szerveztek. A Partium Ház 2020-ban csatlakozott szervezőként a Bihari Fotóriporterek Pályázatához, melyet az Egyesület a Romániai Hivatásos Újságírók Egyesületének Bihar megyei szervezetével partnerségben, immár negyedik alkalommal hirdetett meg a  ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretén belül. A régió román és magyar fotóriportereinek munkáit felvonultató verseny és az azt kísérő, Nagyváradon és Debrecenben is bemutatásra kerülő tárlat mindig az előző év krónikáját adja – képekben. A nagyváradi tárlatot már év elején megrendeztük, a mostani találkozón pedig a Partium Házban megrendezésre kerülő debreceni tárlat megszervezéséről egyeztettünk. 

De szó esett arról is, miként tud bekapcsolódni a Partium Ház a Nagyváradon megrendezésre kerülő Mezey Lajos Bicentenáriumi rendezvényekbe, valamint az idei év őszén, a partnerség keretén belül megszervezésre kerülő technikai- és fotóművészeti tanfolyammal kapcsolatos tervekről is. Utóbbi egyedülálló kezdeményezés: a tanfolyamot Tóth István AFIAP fotóművész, az Euro Foto Art (AIEFA) Egyesület elnöke tartja majd Debrecenben, a tanfolyamot elvégzőknek pedig egy nagyváradi kirándulás keretében is lehetőségük lesz a gyakorlati tudás elsajátítására.

A Nemzetközi Egyesület elnökét a mostani találkozóra Illés Imre, Kovács Orsolya és Varga Erzsébet kísérte el, a három fotóművész nem csak az esemény pillanatait, de a Partium Ház homlokzatára frissen felkerült feliratokat is megörökítették.

14

14

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!