Több mint húszan vettek részt azon az exkluzív borkóstolón, melyet a Partium Házban működő Partium kávézó-borozó és a szegedi Kárpátia Borház szervezett június 9-én. A Kárpátia Borház egyedülálló külhoni magyar borkínálatát Heit Lóránd, a Kárpátok Bora program koordinátora és Kovács Pál, a Magyar Borszakírók Körének Tagja és a Debreceni Borozó borászati magazin felelős lapkiadója közösen mutatta be. A kilenc tételes, vezetett borkóstolóhoz Maxim Tamás készített fantasztikusan finom borkorcsolyákat.

A Kárpátia Borház partiumi, erdélyi, felvidéki, délvidéki, őrvidéki és kárpátaljai borai közül ezúttal az alábbi tételek kerültek bemutatásra: Fort Silvan Feketeleányka 2017 (Partium), Balla Kadarka Kolna 2018 (Erdély), Geönczeöl Pinot Noir 2018 (Felvidék), Sagmeister Kanias Furmint 2017 (Délvidék), Ráspi Kékfrankos 2018 (Őrvidék), Chizay Merlot limited edition 2019 (Kárpátalja), Nachbil La Capela Trio Alb 2019 (Partium), Kováts Grasevina 2019 (Délvidék), Nachbil Riesling de Rhin 2019 (Partium).

Míg Kovács Pál a borokat elsősorban szakmai szempontból értékelte, Heit Lóránd arról is mesélt a jelenlévőknek, hogyan hívta életre a Magyar Házak hálózata a magyar történelmi borvidékek helyzetét felmérő Kárpátok Bora programot, és hogyan jött létre a külhoni magyar bortermelők borainak értékesítésére a Kárpátia Borház.

A résztvevők megismerkedhettek a Partium Házzal is, ahol a most kóstolásra kerülő borok az anyaországi érdeklődők számára folyamatosan elérhetőek.

Az esemény és a helyszín családias hangulata a vendégeket a borkóstolón túl is még sokáig marasztalta a Burgundia utcán található Partium Házba.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!