Debrecenben, a Burgundia utca 3. szám alatt található, szépen felújított nagypolgári házban, a megnyitásra készülnek a Partium Ház munkatársai. A Magyar Házak hálózatához tartozó intézményben már a falakon az első kiállítás képei, polcokra kerültek a saját kiadásban és külhoni kiadók gondozásában megjelent könyvek, és a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb borai is folyamatosan érkeznek.

A Partium Ház, a Magyar Házak Közhasznú Nonprofit Kft. egyik “bástyájaként”, az a közösségi tér, ahol minden magyar ember a valóságban is átélheti az államhatárok feletti nemzeti összetartozás érzését. A Partium Ház az anyaország feltétlen támogatását hivatott közvetíti a partiumi és erdélyi magyarság megmaradásának és erősítésének érdekében. Programjai révén segíti az anyaországi és a külhoni magyarok kapcsolattartását, együttműködését társadalmi-, gazdasági- és kulturális téren.

E célok elérése érdekében indítottuk el többek között a Kárpátok Bora, a Kárpát-medencei Magyar Könyves Ház és Magyar Házak Galéria projektjeinket, melyekről bővebben a partiumhaz.hu honlapunkon olvashatnak.

Szeretnénk, ha megnyitása után, valamennyi partiumi és erdélyi magyar otthonának érezné házunkat, ezért várjuk mindazokat, akik a mai határokat átlépve Debrecenben járnak: térjenek be hozzánk – megpihenni, tájékoztatást kérni, beszélgetni.

Addig is, ha egyetértenek célkitűzéseinkkel; ha szeretnének bővebben is megismerkedni tevékenységünkkel, programjainkkal, projektjeinkkel, keressenek bennünket a partiumhaz.hu weboldalon, valamint csatlakozzanak a Partium Ház Baráti Társaság Facebook-csoporthoz. A csoport tagjai elsőként értesülnek rendezvényeinkről, akcióinkról, és 10 százalék kedvezményt kapnak az általunk értékesített külhoni könyvek, borok és utazások árából, valamit szükség esetén kedvezményesen szállhatnak meg a házunkhoz tartozó vendégszobánkban is.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!