Wass Albert, a két világháború közötti erdélyi magyar irodalom és az 1945 utáni magyar emigráció jelentős alakját idézte meg február 20-án a „Mégis vagyunk… és leszünk! – in memoriam Wass Albert” című előadás.

A sokak által szeretve tisztelt költő és író munkásságának jól ismert gyöngyszemeiből és kevésbé ismert alkotásaiból kaptunk válogatást: néha teljes művek, máskor csak vers- vagy szövegrészletek hangzottak el erdélyi népdalokkal, népzenével színesítve.

« A 5 »

Érzelmek, gondolatok, hangulatok ritmikusan változó egymásutánja adta a műsor különleges ívét: szülőföldről, tájról, fiatalságról, Erdélyországról; majd elnyomásról, borúról és derűről; ismét csak idegen uralomról, menekülésről, úttalan utakon bujdosásról; hontalanságról, vágyakozásról és mindig, mindenkor: a Hazáról. Wass Albert a személyes és nemzeti sorscsapások ellenére töretlen hittel bízott a szebb jövőben, különösen is a magyar ifjúságban, kit megrendítő szónoki erővel bíztat bátor kiállásra, cselekvésre.

A Vranyecz Artúr, Meleg Vilmos és Olasz Szabó Soma színművészek, valamint Molnár Csilla népdalénekes előadásában a Partium Házban telt ház előtt elhangzott műsort Mohos Péter szerkesztette, Ozsváth Sándor rendezte.

Fotók: Báthory Zoltán

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!