Ács János néhány nap különbséggel, egy éve, tavaly szeptember 29-én lépett be először a debreceni Partium Házba, azóta szoros együttműködés, barátság alakult közöttünk. Az elmúlt egy évben, fiatal énekeseivel gyakran lépett fel rendezvényeinken, a Partium Ház szervezésében tíznapos mesterkurzust tartott a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem ének szakán és koncertezett Aradon, Nagyváradon, Nagybányán, Csíksomlyón, Marosvásárhelyen és Bihardiószegen. Jelenléte, a művészi teljesítmény, az érték mércéjét jelenti számunkra. Most, hogy elhagyja Debrecent, úgy gondoltuk, az elvállás okozta szomorkodás helyett, inkább megünnepeljük, hogy velünk volt.

Az eseményt közönségtalálkozóként hirdettük meg, mert lehetőséget szerettünk volna teremteni mindazoknak, akik eddig nem találkoztak vele, hogy megismerjék sikerekben gazdag életpályáját, gondolatait a művészetről, a zenéről, további küldetéséről.

A közönség nagy érdeklődéssel hallgatta a három tenor (Luciano Pavarotti, José Carreras és Plácido Domingo) koncertjeinek állandó karmesterét, a világ legnagyobb operaházaiban és koncerttermeiben sikereket arató művészt

« A 6 »

A rendkívüli művészi pálya különleges pillanatait felvillantó videófelvételek, és a Partium Ház által szervezett erdélyi körútat felidéző, Vranyecz Artúr színművész által készített kisfilm vetítései között a láthatóan többször is megilletődött művésszel Stanik István, a Magyar Házak szakmai igazgatója beszélgetett.

A bensőséges, baráti hangulatú rendezvényen jelen voltak Ács János debreceni és nagyváradi, kolozsvári tisztelői is, az általa mentorált fiatal művészek pedig szavak nélkül is, előadásukkal mondták el:  KÖSZÖNJÜK, MAESTRO!

Kiemelt kép: Hajdúpress.hu/Kiss Lóránt

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!