Partiumi diákírók debreceni találkozójával folytatódott a Partium Ház és a nagyváradi Holnap Kulturális Egyesület közös rendezvényeinek a sorozata. Október 14-én Debrecenben, a Partium Ház székhelyén Bihar- és Szatmár megyei, valamint debreceni diákírók újabb – felolvasásokkal, beszélgetésekkel tarkított – együttlétét tartottuk meg.

Az „új tollak” találkozójára az elmúlt időszakban sor került már Debrecenben, a határokon átívelő irodalmi műhelyt kezdeményező Partium Ház szervezésében, illetve Nagyváradon az Újvárad folyóirat, Szatmárnémetiben a Szamos folyóirat és a Szamos Diákirodalmi Kör szervezésében.

A mostani, debreceni találkozón Szűcs László, az Újvárad főszerkesztője arról számolt be, hogy Nagyváradon is szeretnének egy olyan fiatal tollforgatókból álló csoportosulást kialakítani, mint Szatmárnémetiben a Szamos Diákirodalmi Kör. Elek György, a Szamos folyóirat főszerkesztője pedig bemutatta a Szamos Diákirodalmi Kör tevékenységét, terveit.

Lakatos-Fleisz Katalin bemutatta a Sugárút Szatmári Műhely folyóiratot. A kiadvány 2015-ben indult egy nagyon felkészült szerkesztőség munkájának az eredményeként. A Sugárút regionális folyóirat szeretne lenni — a hasonló kiadványok nagy része regionális jelleggel működik, a Sugárút pedig a Partium íróit szeretné megszólaltatni, azokat a szerzőket, akik nem a közösségi oldalakon szeretnének sikereket elérni, hanem egy szerkesztőség által végzett szűrést követően, egy nyomtatott folyóiratban.

Az oldott hangulatban folytatódó találkozó további részében diákírók olvastak fel saját és diáktársaik írásaiból, ezekről Kemenes Henrietta, Szűcs László, Elek György és Fisár Erika mondott véleményt.

Közreműködött Kocsis Csaba előadóművész (Berettyóújfalu) aki számos, a vidéken élő s alkotó költő műveit zenésítette meg s adja elő rendszeresen saját gitárkíséretével. Az alkotás folyamatáról, a megzenésítés műhelytitkairól Szűcs László, az Újvárad folyóirat főszerkesztője faggatta az előadót.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!