Nemrég került ki a nyomdából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a hadtudományok doktora A háború öt alapelve című kötete.  A könyvet kiadó Alexandra, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárral közösen szervezett könyvbemutatót a szerzőnek Debrecenben. Az esemény befogadója a Partium Ház volt, hiszen a szervezők biztosak voltak benne, hogy a debreceni Bocskai dandár egykori parancsnokának „hazalátogatására” és az általa jegyzett könyvre sokan lesznek kíváncsiak a cívisvárosban.

A háborúk a történelem hajnalától kezdve az emberi civilizáció kiirthatatlan részét képezik, és a szomszédunkban dúló háború megmutatta, hogy nem csak tőlünk időben és térben távoli eseményekről van szó. A konfliktus, erőszak és a háború az emberi viselkedés szerves, rettenetes része, akár a kontinensek sorát vérbe borító világégésekről, akár a hétköznapjainkat megkeserítő összecsapásokról van szó. A fegyveres konfliktusok kirobbanásáról, természetéről, a győzelem és vereség okairól számtalan írás született az ókortól egészen napjainkig. Az Afganisztán, Irak és Ukrajna hadszíntereit megjárt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség volt parancsnoka most könyvében arra vállalkozott, hogy öt egyszerű, világos pontba sűrítse a háború alapelveit.

386851348 1804081226709703 331628100118065027 n

A zsúfolásig megtelt Partium Házban Dr. Mazsu János történész, az Őrváros-Debrecen Közalapítvány elnöke beszélgetett a szerzővel, akinek meggyőződése, hogy a háború öt alapelve nemcsak és kizárólag a katonáknak ad, adhat iránymutatást, hanem alkalmazható az élet más területein is.

A könyvbemutató lehetőséget adott a közönségnek a kérdezésre és a kötet dedikáltatására is. Sokan éltek is mindkettővel.

A közönségtalálkozót a Partium Ház élőben közvetítette azok számára, akik bár szerettek volna, valamiért mégsem tudtak eljönni az eseményre. Az estről készült videó alább visszanézhető.

 

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!