A Magyar Házak saját kiadású, gazdag könyvtermését és a külhoni magyar könyvkiadók remekeit felvonultató pavilonunkban különleges karácsonyi könyvkínálattal igyekszünk segíteni az ajándékvásárlást. Ugyanakkor mindazok, akik ellátogatnak a standunkhoz, partnerintézményeink jóvoltából egyedülálló történelmi kötetei, társasjátékok, egy kuriózumnak számító zenei kiadvány és számos izgalmas, exkluzív ajándéktárgy közül is válogathatnak, a Kárpátia Borház jóvoltából pedig kiváló, Kárpát-medencei magyar borokkal várjuk az érdeklődőket. 

A Partium Ház és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti szoros együttműködésnek köszönhetően, idén nem csak az ünnepi könyvhéten volt jelen, de a Debreceni Adventi Vásáron is részt vesz a Partium Ház. A Dósa nádor tér és a Csapó utca találkozásánál áll az a dupla pavilon, amelyben munkatársaink nagy-nagy szeretettel várják mindazokat, akik érdeklődnek a külhoni magyar értékek iránt.

Külhoni magyar szerzők remekei

A Kárpát-medencei (partiumi, erdélyi, délvidéki, felvidéki, kárpátaljai, muravidéki és őrvidéki) magyar könyvkiadók könyvei közül a Partium Ház elsősorban a Partiumban, Erdélyben megjelent új kiadványokat kínálja az olvasóknak idén karácsonykor. A nagyváradi Holnap Kulturális Egyesült könyveit (Magyari Sára: Sügérségtől Incelekig – női szemmel; Kormányos László: Kegyelet és diplomácia ), az Ötvös Béla-életműsorozatot (Május (elbeszélések, Debrecen 1909), Krónikák könyve (Kolozsvár, 1920), „… és megbüntetem hetedíziglen” (történelmi regény, Nagyvárad, 1938), A fehér bestia (regény, 1948), Porrá és hamuvá. dokumentum regény, Nagyvárad, 1997, Megidézett múlt (Ady-emlékek)), Fábián Tibor remek köteteit (Ceaușescu elvtárs, pajtás, Guyana szörnyei, lyenek voltunk), Fleisz János történelmi munkáit (Nagyvárad gazdasága 1900–1950, Nagysándor József tábornok, „A magyar függetlenségi gondolat egyik legkövetkezetesebb híve”), Benedekffy Katalin Erdélyről szóló csodálatos kötetét (Egy csipetnyi Erdély – Legendák, mesék, ízek világa), vagy éppen Farkas László most megjelent, és Nagyváradon pillanatok alatt elkapkodott Történetek a régi Nagyváradról című könyvét.

Saját kiadványaink

A Magyara Házak 2019-ben újabb látványos könyvsorozatot indított meg, amelynek célja a Kárpátmedence régióinak korszerű megismertetése a szélesebb olvasóközönséggel. Könyvsorozatunk keretei között, 2019-ben megjelentettük a Partium   –   Erdély   kapuja  és   a Felvidék   –   A   csodák   földje, 2020-ban az Őrvidék – Barangolás Várvidéken, 2022-ben pedig a Délvidék – Magyarország kapuja, valamint Nedecvidék – megőrzésre átvéve című, reprezentatív nemzetpolitikai/turisztikai köteteket. A Magyar Házak gondozásában megjelent Arad, Kassa, Nagyvárad és Beregszász honismereti zsebtérkép segítségével az utazók „magyar helyeinket” ismerhetik meg. A zsebtérkép-sorozatot az adott várost alaposan ismerő, ott élő, és/vagy személyükben ahhoz érzelmileg is szorosan kötődő szerkesztők írták. Társaságunk kiadta Missuray-Krúg Lajos A nyugatmagyarországi felkelés című, eredetileg 1935-ben megjelent, majd megsemmisítésre ítélt könyvét, amely az 1921-es fegyveres felkelés történetét mutatja be.

317489463 5381113812011986 5030428332099651935 n
« A 13 »

Partnerintézményeink kínálatából

Partnerintézményünk, a Trianon Múzeum, karácsonyi ajándékkínálatával nem csak átfogó ismereteket közvetít az elmúlt száz év sorsdöntő eseményeiről, de az összetartozás élményét is kínálja. A gondozásában megjelent új, tartalmilag egyedi és megjelenésében korhű társasjáték, az elmúlt száz év történelmének sorsdöntő eseményeit bemutató különleges könyvsorozat, a sikerlistákon előkelő helyet elfoglaló zenei cédé, vagy a gyűjtők számára is érdekes 2023-as történelmi falinaptár különleges ajándék lehet mindenki számára.

Megtalálnak bennünket a debreceni Adventi Vásáron, a Csapó utca és a Dósa nádor tér találkozásánál. És ne feledjék, a Kárpátia Borház jóvoltából a vásár legjobb forralt borát is nálunk találják!

316267327 5441198155979414 7839597142249309374 n

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!