Új székházba költözött a debreceni Partium Ház. A belvárosi környezetben, kávézó-borozónak kialakított, 40 személy befogadására alkalmas közösségi térben, a kávézás, borozás mellett külhoni könyvekkel, borokkal, tájjellegű kézműves termékekkel, a Magyar Házak programjaival, szolgáltatásaival találkozhat majd a közönség. A házban egy vendégszoba is kialakításra kerül.

Programjainak járvány miatti kényszerű szüneteltetését kihasználva, új székházba költözött a debreceni Partium Ház. A Csapó utcai bevásárló központ szomszédságában található, századfordulós házban egy olyan, úgynevezett „open spice” jellegű közösségi teret hoz létre, ahol minden magyar jól érezheti magát. A kávézó-borozó most készülő Thonet-stílusú bútorai a századforduló hangulatát idézik majd. A tervek szerint a körülbelül 40 személy befogadására alkalmas térben, a kávézás, borozás mellett a Magyar Házak által forgalmazott külhoni könyvekkel, borokkal, tájjellegű kézműves termékekkel, a házak egész Kárpát-medencét átfogó programjaival, szolgáltatásaival és kulturális programokkal is találkozhat a közönség.

A házban egy vendégszoba is kialakításra kerül, amelyet nem csak a meghívott alkotók, előadók vehetnek majd igénybe, de például azok is, akik kényszerű gyógykezelésre érkeznek a határon túlról a cívisvárosba.

A Partium Ház munkatársainak reményei szerint a ház legkésőbb júniusban megnyithatja kapuit. De az online térben már hamarabb is fogadják vendégeiket, ugyanis egy olyan meglepetés kiállítással készülnek, mely a technika segítségével virtuálisan lesz bejárható mindaddig, amíg a személyes találkozásokra sor kerülhet.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!