Camelia Bușu (Nagyvárad) és Kiss Annamarie (Debrecen) megosztva nyerték a fődíjat, Szilágyi Loránd (Nagyvárad) kapta a Partium Kupát.

A nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a debreceni Partium Házzal partnerségben, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) égisze alatt, immár kilencedik alkalommal hirdette meg a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Sajtófotó pályázatot. Az előző évi pályázati kiírástól eltérően, az idei megmérettetésen nem csak a régió román és magyar hivatásos, szerkesztőségekben dolgozó fotóriporterei vehettek részt, hanem minden olyan, Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégióban élő fotós, aki a nyomtatott és elektronikus sajtóban vagy a közösségi médiában közölhető, a két testvérmegyében 2023-ban történt eseményhez kapcsolódó sajtófotóval és nevezési lappal jelentkezett.

kiss annemarie fotó

Fotó: Kiss Annamarie, Debrecen

A nemzetközi versenyre 140 pályamunka érkezett. A zsűri (Dr. Ramona Novicov műkritikus, Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművész – a zsűri elnöke –, Stanik István médiaszakértő) 72 alkotást válogatott a döntőbe, valamint az alábbi díjakat osztotta ki.

Kandert Mikula fotó

Fotó: Kandert-Mikula Szilvia, Debrecen

A pályázat fődíját, a Bihari Fotóriporterek Kupáját a nagyváradi Camelia Bușu és a debreceni Kiss Annamarie megosztva nyerte. A Partium Kupát Szilágyi Loránd (Nagyvárad), a Sumit Agro Romania Kupát Ciucur Losonci Antonius (Nagyvárad), Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly érmet és plakettet Ovi D. Pop (Nagyvárad) és Jusztin László (Újvidék), Lelea Paul (Nagyvárad), Kandert-Mikula Szilvia (Debrecen) és Csíki János (Nagyvárad) érdemelte ki.

A pályamunkákat bemutató kiállításra február 24-én, 18:00 órakor, a nagyváradi várban, az EFA Kiállítási Központban kerül sor.

 

Kiemelt kép: Szilágyi Loránd, Nagyvárad

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!