Volt egyszer egy Nagyváradon alakult rockegyüttes, a Metropol Group, amely az 1970-es, 80-as években eredeti erdélyi rockzenét alkotott, és dalszövegeiben olyan sajátos erdélyi életérzéseket fogalmazott meg, amely fiatalok tízezreinek lelkében tükröződött vissza. Az alapítók közül, Virányi Attila keltette életre a legendát, a rendszerváltás után, együttesével újrajátszotta, újra kiadta a Metropol dalait. Ezek közül hallhatott egy összeállítást a Partium Ház közönsége az MG Acustic Trio előadásában.

A Dobos József, Szász Ferenc, Virányi Attila alkotta triót örömmel fogadta a Partium Ház közönsége, Nagyváradról elszármazottak és tőzsgyökeres debreceniek egyaránt.

Előbbiek nosztalgiával, utóbbiak érdeklődéssel hallgatták a dalok közt mesélő Virányi Attila történeteit, aki nem csak a Metropol megalakulásáról, az egykori tagokról és a dalok születésének történetéről mesélt, de megidézte Nagyvárad egykori hangulatát, a legendás Majomszigetet, az együtt zenélés és a koncertkörukat semmihez sem fogható érzését, és a zenekar hatalommal való harcát, a kényszerű megszűnésének, és a tagok további sorsának alakulását is.

Az elhangzott nagy slágerek – Lépteim nem számolom, Hideg hajnal, Otthon, Védj meg engem – könnyeket csalt a közönség szemébe, az Égig érjen az ének című dalt pedig már minden jelen lévő együtt énekelte.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!