A hivatalos megnyitásra készül a Partium Ház a debreceni Burgundia utcán található, szépen felújított nagypolgári házban. A Napló munkatársát Stanik István igazgató vezette körbe a létesítményben, mely a küldetése szerint az a közösségi tér, ahol minden magyar átélheti az államhatárok feletti nemzeti összetartozás érzését – írja a lap.

„Szeretnék, ha minden partiumi és erdélyi magyar ember otthonának érezné a házat, ezért várják mindazokat, akik a mai határokat átlépve Debrecenben járnak: térjenek be megpihenni, tájékoztatást kérni, beszélgetni” – számol be a Napló a Partium Ház küldetéséről, majd bemutatja a Ház projektjeit, programjait is.

Kiemelten beszámol arról is, hogy a Partium Ház Magyarország legreprezentatívabb külhoni könyves seregszemléjét valósította meg Debrecenben, még hivatalos megnyitása előtt. A ház által életre hívott Kárpátia Könyvesház a Térey Könyvünnep – Debreceni Ünnepi Könyvhét részeként, szeptemberben 25 külhoni magyar kiadót hozott el a cívisváros olvasóközönségének.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!