Események betöltése
SHAKESPEARE ARNYEKABAN FB BORITO

Shakespeare árnyékában – Könyv- és filmbemutató

2023.09.27./17:00 - 20:30

A nagybányai Walter Übelhart történelmi regénye (Shakespeare árnyékában) és az abból készült film az első perctől lebilincseli az olvasót, a nézőt. A választott téma és a két idősíkon futó cselekmény révén alámerülünk az idő folyosóin, a 400 évvel ezelőtti korba, amikor a történelem árnyékából egy nagybányai szereplő bontakozik ki, aki szeretett észrevétlen maradni: Johannes Banfi Hunyades. Apja, Bánfihunyadi Mogyoró Benedek 1595–1603 között a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke volt. Hősünk a Schola Rivulinában végezte tanulmányait, ahol idegen nyelveket tanult, többek között az angolt is, majd megfordult a londoni előkelő körökben, úgy tűnik, hogy közel állt a nagy William Shakespeare-hez, akinek vélhetően nem csak idővel híressé vált témákat javasolt, de még szövegeket is felajánlott, miközben úgy döntött, hogy a kilétét homály fedje.

A Partium Házban (Debrecen, Piac utca 81.) 17 órától kezdődő könyvbemutatón a szerzővel, Walter Übelharttal Szaffkó Péter irodalomtörténész beszélget. Az est zenei közreműködője Pless Attila zongoraművész.

A 19 órakor kezdődő filmvetítés és az azt követő közönségtalálkozó az Apolló moziban (Debrecen, Miklós utca 1.) ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött! A filmvetítést követően Dr. Váró Kata Anna filmesztéta, egyetemi oktató Tárkányi Jánossal, a film rendezőjével beszélget.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2023.09.27.
Időpont:
17:00 - 20:30
Esemény kategória:

Helyszín

Partium Ház és Apolló Mozi

Szervezők

Partium Ház
Apolló Mozi