Események betöltése
cselenyak imre ady

Februári könyves estünkön Cselenyák Imre kétkötetes Arany életrajzi regényét mutatjuk be

2020.02.25./17:00 - 18:00

A DEBRECENI PARTIUM HÁZ, és a MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR együttműködésével működő Kárpát–medencei Magyar Könyves Ház program, tisztelettel meghívja Önt

CSELENYÁK IMRE: ÁLDOTT AZ A BÖLCSŐ, valamint A TÖLGYEK ALATT

címmel megjelent, kétkötetes Arany János életrajzi regényének bemutatójára.

Helyszín és időpont:

Méliusz Könyvtár előadóterme, 2020. február 25. (kedd), 17.00 óra

Program:

Új Judit bemutatja a szerzőt, aki ezúttal nemcsak könyveiről beszél, hanem saját dalait is előadja.

Molnár Júlia, nagyváradi színművész, Arany János verseket mond.

Heit Lóránd borkóstolóján az érmelléki Piheni Pince

2018-as cabernet franc- és királyleányka borait mutatja be.

A helyszínen, kedvezményes áron megvásárolható könyveket a szerző dedikálja.

A szerzőről

Cselenyák Imre Debrecentől egy óra járásnyira, Nyírkátán született, jelenleg Dorogon él. Sokoldalú alkotó, a lexikonok szerint író, zenész, dalszövegíró.

Életpályáját rockzenészként kezdte, tagja volt a Vulkán, Hipnózis, Kontinens együtteseknek, mint zeneszerző-szövegíró-énekes, az Írottkő Műhely együttes örökös tagja. Készültek rádió- és tévéfelvételei, fellépett a legendás Metró klubban, a Budai Ifjúsági Parkban, a Petőfi Csarnokban. Saját dalaiból zenés klubokban, könyvtárakban mai is szívesen tart előadást.

1989 óta ír novellákat, regényeket, de fő műve a kétkötetes Arany János életrajz, amelyről kritikájában Petrőcz András azt írta: „Cselenyák Imre műveiből megismerhetjük Aranyt, mint embert, és ezáltal talán közelebb juthatunk Aranyhoz, a zsenihez, a magyar irodalomtörténet egyik legnagyobb költőjéhez.”

Molnár Júlia, nagyváradi színművész

Molnár Júlia, színművész, Nagyváradon született, a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben színész szakot végzett, 1983-tól a Nagyváradi Szigligeti Társulat tagja. Egyaránt szerepel prózai és zenés darabokban, szívesen mond verset, Arany Jánost kedvenc költői között tartja számon.

Heit Lóránd

Heit Lóránd, érmelléki borkészítő, könyvbemutatóink állandó borszakértője, Bihardiószegen született, a debreceni egyetem néprajz szakán végzett. Létavértesi születésű feleségével Bihardiószegen, Debrecen egykori szőlőskertjében szőlőt termesztenek, a Heit Pince borait készítik, és falusi vendéglátással foglalkoznak. Létavértesen tormát termesztenek, amit saját kisüzemükben dolgoznak fel, és Heit Torma néven forgalmaznak. A Heit Családi Birtok egyesítette a határ két oldalán lévő Bihardiószeget és Létavértest. Etnográfusi végzettségéhez a népzenén keresztül kötődik, prímásként vezeti a Heit Lóri és zenekara néven egyre ismertebb együttesét. Heit Lóránd mozgalmat indított az érmelléken őshonos bakator szőlőfajta visszahonosítására, a Bakator Szövetség elnöke, és számos más közösségi ügy kezdeményezője, támogatója, az Érmellék talán legismertebb elkötelezett hagyományőrzője és értékteremtője.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2020.02.25.
Időpont:
17:00 - 18:00

Helyszín

Méliusz Könyvtár
Bem tér 19/D
Debrecen, 4026 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website