Események betöltése
szako.ka .istvan

A RENDEZŐ SZEREPEL, A PARTIUM HÁZ RENDEZ

2022.09.14./17:00 - 19:00
Szeptember 14-én, délután 17 órától a debreceni és a nagyváradi színházkedvelők körében jól ismert SZABÓ K. ISTVÁN, Jászai-díjas rendezővel találkozhat a Partium Ház közönsége.
Szabó K. István, a szilágysági Zsibón született, 2000-ben szerzett diplomát a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakon. Azóta, sikert sikerre halmozva rendez erdélyi, romániai, magyarországi, Kárpát-medencei színházakban, de Németországba és az egyesült Államokba is meghívást kapott. Debrecenben emlékezetes a Titus anatómiája-róma bukása, a Macskajéték, a Júlia,az Anyaöl címmel játszott előadása. Több rangos színházfesztiválon nyerte el a legjobb rendezés díját. Ősztől a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a neves kolozsvári rendezővel, Tompa Gáborral vezet évfolyamot. Jelenleg szabadúszó rendezőként Debrecenben állítja színpadra Pierre Notte francia szerző, Gyászúton – vidám sirató két hölgyre, egy zongorára – című sikerdarabját, amelynek premierje a MagdaFeszt nyitóelőadásaként, október 3-án lesz a Csokonai Fórumban.
A Partium Házban sorra kerülő közönségtalálkozó moderátora SZILÁGYI SZILVIA újságíró. Közreműködik ÚJHELYI KINGA, a Csokonai Színház színművésze.
Az est – ahogyan az a Partium Ház rendezvényein lenni szokott – egy pohár érmelléki bor mellett, kötetlen beszélgetéssel zárul.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2022.09.14.
Időpont:
17:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

Partium Ház
Piac utca 81.
Debrecen, 4025 Magyarország
+ Google Térkép

Szervező

Partium Ház