Események betöltése
fabian tibor

Fábián Tibor: Ilyenek voltunk (Erdélyi történetek) – könyvbemutató

2022.06.10./18:30 - 19:30
A nagyváradi író, – két nagy sikert aratott könyve, a Ceaușescu elvtárs, pajtás és a Guyana szörnyei – után, most az Ilyenek voltunk című könyvének második, átdolgozott kiadásával jelentkezett.
A szerzővel beszélget: Szilágyi Szilvia
Közreműködnek: Újhelyi Kinga és Csata Zsolt, a Csokonai Színház színművészei
A könyvbemutató után a szerző a Partium Ház pavilonjánál dedikál.
A második, új történetekkel bővített kiadása is megjelent áprilisban Fábián Tibor Ilyenek voltunk – Erdélyi történetek című kötetének. A nagyváradi szerző népszerű tárcanovella-sorozatában az erdélyi nyolcvanas évek fojtogató, szorongással teli hangulata, a diktatúra nyomasztó szürkesége, kilátástalansága legyinti meg az olvasót. És a mégis önfeledt gyermekkor. Amely a falanszter falait is kiszínezi. Egy végtelenül egyszerű, letűnt világ. A „lassú idő” korszaka. A 2020-ban megjelent első kiadás néhány hónap alatt elfogyott.
„Gyermekkorom egykori helyszíneit már nem tudom megmutatni. Csak mesélni tudok róluk. Ezek a történetek az utolsó vékony szálak, amik még összekötnek a múlttal, mielőtt mindannyian, régi titkok tudói, elenyészünk…” – vallja a könyv hátoldalán a partiumi író.
Az erdélyi Tortoma Kiadó gondozásában megjelent kötet mellett az író természetesen elhozza Debrecenbe korábbi műveit is. A Guyana szörnyei egy dél-amerikai őserdőben játszódó, felkavaró és fordulatos misztikus kalandregény. A Ceausescu elvtárs, pajtás a diktatúrát a zsarnok szemszögéből láttató szatirikus regény; a rezsim paródiája, számos történelmi adalékkal.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2022.06.10.
Időpont:
18:30 - 19:30
Esemény kategória: