Események betöltése
BIHAR SAJTOFOTO KIALLITAS FB BORITO

Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Sajtófotó kiállítás megnyitója a Magyar Sajtó Napja alkalmából

március 14/18:00 - 19:00

A magyar sajtó napját 1990 óta minden év március 15-én ünnepeljük, arra emlékezve, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt.

Ebből az alkalomból a nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a debreceni Partium Házzal partnerségben, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) égisze alatt, immár kilencedik alkalommal hirdette meg a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Sajtófotó pályázatot a régió hivatásos fotóriporterei és minden olyan a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégióban tevékenykedő fotós számára, aki a nyomtatott és elektronikus sajtóban vagy a közösségi médiában közölhető, a két testvérmegyében 2023-ban történt eseményhez kapcsolódó sajtófotóval jelentkezett.

A nemzetközi versenyre 140 pályamunka érkezett. A zsűri (Dr. Ramona Novicov műkritikus, Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművész – a zsűri elnöke –, Stanik István médiaszakértő) 72 alkotást válogatott a döntőbe, valamint az alábbi díjakat osztotta ki.

A pályázat fődíját, a Bihari Fotóriporterek Kupáját a nagyváradi Camelia Bușu és a debreceni Kiss Annamarie megosztva nyerte. A Partium Kupát Szilágyi Loránd (Nagyvárad), a Sumit Agro Romania Kupát Ciucur Losonci Antonius (Nagyvárad), Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly érmet és plakettet Ovi D. Pop (Nagyvárad) és Jusztin László (Újvidék), Lelea Paul (Nagyvárad), Kandert-Mikula Szilvia (Debrecen) és Csíki János (Nagyvárad) érdemelte ki.

A debreceni kiállítás a nemzetközi versenyre érkezett pályamunkák díjazott alkotásaiból válogat, külön kiemelve az idei évben megosztott fődíjat elnyerő debreceni Kiss Annamarie munkáit.

A kiállítást megnyitja Tóth István, AFIAP, ESFIAP fotóművész, a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke és Stanik István, a Magyar Házak Hálózat szakmai igazgatója, közreműködik Thurzó Sándor József brácsaművész.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Hetei József önkormányzati képviselő köszönti az alkotókat és a közönséget.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2024. április 9-ig a Partium Ház nyitvatartási idejében.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
március 14
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

Partium Ház
Piac utca 81.
Debrecen, 4025 Magyarország
+ Google Térkép

Szervezők

Partium Ház
Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület