A RENDEZŐ SZEREPEL, A PARTIUM HÁZ RENDEZ

Partium Ház Burgundia utca 3 A., Debrecen

Szeptember 14-én, délután 17 órától a debreceni és a nagyváradi színházkedvelők körében jól ismert SZABÓ K. ISTVÁN, Jászai-díjas rendezővel találkozhat a Partium Ház közönsége.

DEBRECENI ÉS NAGYVÁRADI FESTŐK KÖZÖS KIÁLLÍTÁSA A PARTIUM HÁZBAN

Partium Ház Burgundia utca 3 A., Debrecen

Debreceni és nagyváradi festők, Szent László szellemét megidéző művek alkotására vállalkoztak a Varadinum Fesztivál keretében ez év májusában, a nagyváradi várban, majd a közös, szabadtéri örömfestésen született alkotásokat, a nagyváradi Tibor Ernő Galériában állították ki. A Szent László szellemében című kiállítás Debrecenbe érkezik, szeptember 28-án, szerdán délután 16 órakor nyílik meg a Partium Házban.

A PARTIUM HÁZ BEMUTATJA: Fleisz János nagyváradi történész, Nagysándor József honvédtábornokról szóló kötetét

Partium Ház Burgundia utca 3 A., Debrecen

A hiánypótló mű tudományos alapossággal tárja fel a nagyváradi és debreceni kötődésű Nagysándor József honvédtábornok életét és tevékenységét, a szabadságharcban betöltött szerepét, emberi magatartását, vértanú halálának körülményeit, hamvainak utóéletét, emlékezetét és kultuszát.

TOTALITÁRIUS RENDSZEREKET BEMUTATÓ KÖNYV ÉS JÁTÉK BEMUTATÓJA A DEBRECENI PARTIUM HÁZBAN

Partium Ház Burgundia utca 3 A., Debrecen

A HOGY EL NE FELEDJÜK című olvasókönyv a XX. század totalitárius diktatúráit ismerteti meg a fiatalokkal, az A SZÖKÉS A VASFÜGGÖNYÖN TÚLRA című társasjáték pedig a játék élményét nyújtó eszközökkel mutatja be, milyen is volt, hogyan is működött az a bizonyos vasfüggöny és milyen volt a rendszer, amely működtette.